Time for a new adventure.....

Tevis Cup & Yosemite National Park

Daar ben ik weer.... na een heel druk weekend. De Tevis cup was en een woord geweldig om mee te maken.

Liz kwam me ophalen bij het station in Auburn en we gingen meteen aan de slag om alles inorde te maken voor onze post. Echt alles moet meegenomen worden. Waterbakken, hooi, proviant voor ruiters en vrijwilligers, lampen, stoelen, tafels en ga nog maar even door. Alles op de pick up truck.

Daar zijn we de hele middag mee bezig geweest. Later die dag naar onze overnachtingslokatie gegaan. Het huis van de ouders van Liz. Vroeg is dit een restaurant, postkantoor en bar geweest, nu een gezellig rommelige, wordt nooit gepoest home.

We sliepen in de bar, waar het gelukkig lekker koel was. Het is hier namelijk super heet... tegen de 35 graden... in de shaduw.....

De dag erop gingen we al op tijd onze post in richten. Het was een heel werk, gelukkig met veel vrijwilligers. Ikwerd benoemd als 'IN-TIMER' degene die de tijd moest noteren hoelaat de ruiters binnenkwamen op Chicken Hawk.

De eerste 12 kwamen binnen een half uur, daarna duurde het maarliefst 2 uur voor de volgende combinatie aan kwam.....

Ik vond 't heerlijk dat op een gegeven moment de bewolking boven kwam, maar het scheen voor de paarden beter te zijn als de volle zon bleef schijnen. Het werd hier door inderdaad benauwd en men had veel water nodig om te koelen.

Super leuk om te zien dat iedereen dit op een anderen manier doet. Onze tankwagen was aan 't eind van de dag volledig leeg.

16 Paarden zijn hier uit de tocht genomen en moesten allemaal op transport richting Forest hill of Auburn. Wat ... maar... ruim een uur rijden was. Tegen middernacht hadden we alles opgeruimd. Het gros van de vrijwilligers had al de benen genomen. We waren allebij te moe om naar de finisch te gaan kijken en besloten wat nachtrust te nemen.

Zondag alweer vroeg op naar de fairgrounds. Helaas net te laat voor de keuring van de beste 10 paarden. Omdat de uitslagen toch pas rond 14.00 uur begonnen zijn we ter afsluiting met z'n allen bij de Mexicaan gaan eten. Dat was erg gezellig.

Liz ging op huis aan, want die was echt bekaf. Ik ben naar de ceremony geweest en heb gekampeerd op het terrein. Leuke avond gehad met de paar ruiters die hun paard graag 24 uur rust gaven voor ze op transport gingen.

De volgende dagen reis ik door naar Yosemite NP. Een van de mooiste parken van de VS. Het was nog maar de vraag of ik inderdaad daar kon gaan kamperen, want het zit altijd 2 maanden vooraf volgeboekt. Gelukkig kwam ik Andy tegen die een plekje had gereserveerd... en wat blijkt, je mag 2 tenten op 1 site neerzetten.Dat isgeluk hebben. Het is inderdaad een groot indrukwekkend park......... zowat net zo groot als NL.

Het was echter tegen de 40 graden en echt geen wandel weer. Dat heb ik dan de 2de dag maar achterwege gelaten en hebben Andy en ik de heledag ons vermaakt met rivierplonzen. Wat natuurlijk ook leuk was.

Nu zit ik in San Francisco..... .tot het volgende verhaa.

Reacties

Reacties

zus

Dat is nu echt het ultieme wat je meegemaakt hebt.
Je bent graag in de weer met dit onderwerp Esther.
Geniet nog maar voor de rest van de tijd die je daar verblijft.
Vergeet je eigen Breezer en Tita niet, die willen jou ook wel weer eens zien.....Hihihi....
Groetjes, Zus.

Het thuisfront

Fijn om te horen dat alles goed verloopt, geniet ervan,
want over enkele dagen mag je al weer naar huis.
Zien wij je nog voor onze vakantie ?
Hoeveel vissen zwommen er in de kom ?
Groetjes wij.xxxx

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!